Kāpēc iekļaut kaķa uzturā insektu proteīnu?

Insektu jeb kukaiņu proteīns mājdzīvnieku barībā daudziem saimniekiem ir neierasts jaunums. Šai rakstā pastāstīsim par ieguvumiem kaķa veselībai, ko sniedz YORA barībās izmantotais kukaiņu proteīns. 


Locītavu veselības uzturēšana

Lai spētu atbalstīt kaķu aktīvo dzīvesveidu un akrobātiskos lēcienus, viņu locītavām ir jāiztur liela slodze. Šī iemesla dēļ ir svarīgi parūpēties par to, lai kaķa uzturā ir vielas, kas profilaktiski palīdz parūpēties par locītavu veselību. 

Melno karavīrmušu kāpuru ārējais apvalks jeb hitīna slānis ir bagāts ar vielu, ko sauc par glikozamīnu. Glikozamīns ir skrimšļaudu “būvmateriāls”. Tas palīdz uzturēt locītavas veselas un stipras, kā arī piedalās jaunu saistaudu izstrādē. 

Papildus tam, visām YORA barībām tiek pievienoti uztura bagātinātāji kaķu locītavu atbalstam. 


Labvēlīga ietekme uz gremošanas traktu

Mūsdienās daudzi kaķi cieš no dažādām gremošanas problēmām. Insektu proteīns ir viegli sagremojams, tādēļ lieliski piemērots arī dzīvniekiem ar jutīgu gremošanas sistēmu. Turklāt melno karavīru mušu kāpuriem dabiski piemīt īpašības, kas var palīdzēt uzturēt veselīgu zarnu mikrofloru un apturēt nelabvēlīgo baktēriju vairošanos. 

Ēdot YORA barību, dzīvniekiem parasti uzlabojas izkārnījumu konsistence, kas arī ir būtiska veselīgas gremošanas sistēmas pazīme. 


Samazināts alerģijas risks

Insektu proteīns ir viena no drošākajām izvēlēm alerģiskiem kaķiem, jo tas ir viegli sagremojams un jauns proteīna avots (kas nozīmē, ka pret to dzīvniekiem parasti nav izveidojušās alerģiskas reakcijas). 

Jāpiemin, ka YORA nodrošina to, ka visās barībās ir izmantots tikai un vienīgi insektu proteīns, kas ir svarīgi, ja nepieciešams izvairīties no konkrētiem proteīnu veidiem. Piemēram, periodos, kad veterinārārsta uzraudzībā ar izslēgšanas metodi tiek testēta reakcija uz dažādiem alergēniem vai arī jau skaidri zini, ka kaķis ir alerģisks uz kādu konkrētu proteīna veidu vai veidiem. 


Rūpes par smadzeņu veselību, ādu un kažoku

Kaķiem, līdzīgi kā cilvēkiem, smadzeņu darbību var pasliktināt novecošanās procesi. Lai mūsu mājdzīvnieki varētu baudīt kvalitatīvu dzīvi vecumdienās, ir svarīgi parūpēties arī par viņu smadzeņu veselību. Melno karavīrmušu kāpuri satur laurīnskābi. Tā ir viela, kas aktīvi piedalās kognitīvo spēju uzlabošanā gados vecākiem dzīvniekiem. Papildus tam, laurīnskābe labvēlīgi ietekmē ādas un kažoka veselību. 

 YORA - pilnvērtīga barība Tavam kaķim ar insektu proteīnu

YORA insektu proteīna barība ir ne tikai veselīga kaķiem, bet arī ilgtspējīga un videi draudzīga. Piemēram, salīdzinot ar kaķu barībā bieži izmantoto vistu, insektu proteīnam ir 24 reizes mazāks oglekļa pēdas nospiedums. 

Neskaitot veselīgo insektu proteīnu, YORA barībā tiek izmantotas vēl citas sastāvdaļas, kas sniedz ieguldījumu kaķu veselībai. Piemēram:

  • Bietes un auzas, kas palīdz uzturēt zarnu trakta veselību, kā arī mazina spalvu kamolu veidošanos.
  • Jūraszāles, kas bagātīgi satur dažādus vitamīnus un minerālvielas gremošanas sistēmas, kaulu un vairogdziedzera veselībai. 
  • Cigoriņu mīkstums, kas ir jaudīga prebiotika zarnu labvēlīgo baktēriju “pabarošanai”. 

Meklē YORA produktus kaķiem mūsu interneta veikalā