Kāpēc kaķi ir ļoti izvēlīgi?

Kaķi ir ļoti, pat ļoti izvēlīgi barības ziņā. Iemesls tam var būt viņu kā plēsēju evolūcijas vēsture un nepieciešamība pēc noteiktām uzturvielām un garšām.

Sausā barība vai konservi?

Sausajai barībai un konserviem ir atšķirīga tekstūra, garša un uzturvielu sastāvs. Sausajā barībā ir augstāks ogļhidrātu saturs un mazāk mitruma, savukārt konservos ir vairāk olbaltumvielu un mitruma. Daži kaķi var dot priekšroku sausai barībai, jo tā ir kraukšķīga un palīdz uzturēt zobus tīrus, savukārt citi var dot priekšroku konserviem, jo tie ir vieglāk sagremojami.

Kaķiem ir ļoti izteikta oža, un viņu garšas izvēli var ietekmēt barības smarža. Viņiem var būt arī individuālas izvēles, pamatojoties uz viņu iepriekšējo pieredzi ar dažādiem barības veidiem.

Svarīgi atzīmēt, ka kaķi ir plēsēji un to uzturā ir vajadzīgas noteiktas uzturvielas, piemēram, taurīns un arahidonskābe, kas parasti ir dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu sastāvā. Ir svarīgi konsultēties ar veterinārārstu, lai nodrošinātu, ka jūsu kaķa uztura vajadzības ir nodrošinātas neatkarīgi no tā, vai tas dod priekšroku sausajai barībai vai konserviem.

Kaķis ar zilām acīm kopā ar Naturea barību

Kas ietekmē kaķa ēdiena izvēli?

Kaķi ir izvēlīgi ēdāji, un viņu ēdienu izvēli var ietekmēt dažādi faktori, piemēram, tekstūra, garša un smarža. Runājot par sauso un mitro barību, ir daži iespējamie iemesli, kāpēc kaķis var būt izvēlīgs.

Pirmkārt, kaķiem ir dabisks instinkts uzņemt škidrumu no barības, kas ir medījuma gaļā, jo ​​kaķi ir cēlušies kā tuksnesī dzīvojošemi dzīvniekiem. Mitra barība nodrošina kaķiem vairāk ūdens, kas var labvēlīgi ietekmēt viņu vispārējo veselību un labklājību. Tomēr daži kaķi var nedot priekšroku mitrās barības tekstūrai vai smaržai.

No otras puses, sausā barība var būt ērtāka un vieglāk uzglabājama, taču tā parasti satur mazāk mitruma nekā konservi. Dažiem kaķiem sausās barības tekstūra var šķist pievilcīgāka, savukārt citiem var nepatikt garša vai smarža.

Ir svarīgi ņemt vērā, ka katrs kaķis ir īpašs, un viņu vēlmes var atšķirties atkarībā no viņu individuālās gaumes un uztura vajadzībām. Ja jūsu kaķis ir izvēlīgs attiecībā uz barību, var būt noderīgi izmēģināt dažādu zīmolu un garšu gan sauso, gan mitro barību, lai redzētu, kam tas dod priekšroku. Turklāt konsultēšanās ar veterinārārstu var sniegt norādījumus par labāko diētu jūsu kaķa veselībai.

Kaķis ar Naturea barību

Padomi - kā atrast īsto barību savam kaķim...

Barības atrašana kaķim var būt ilgstošs mēģinājumu process, taču šeit ir daži padomi, kas var palīdzēt:

  • Sāciet ar augstākās kvalitātes kaķu barību: izvēlieties barību, kuras sastāvā ir kvalitatīvas izejvielas un ir īpaši izstrādāti kaķiem. Izvairieties no barībām, kas satur mākslīgās krāsvielas un konservantus.
  • Izmēģiniet dažādas garšas un tekstūras barības: piedāvājiet savam kaķim dažādas garšas un tekstūras gan sauso, gan mitro barību. Varat arī mēģināt sajaukt dažādas garšas un tekstūras, lai redzētu, kam jūsu kaķis dod priekšroku.
  • Novērojiet sava kaķa vēlmes: pievērsiet uzmanību tam, kas jūsu kaķim patīk un kas nepatīk. Daži kaķi var dot priekšroku barībai ar zivju garšu, savukārt citi var dot priekšroku vistas vai liellopa gaļas garšai. Daži var dot priekšroku pastētes tekstūrai, savukārt citi var dot priekšroku konserviem ar gaļas gabaliņiem.
  • Nepadodieties pārāk ātri: kaķi var būt izvēlīgii ēdāji, un viņiem var būt nepieciešams vairākas reizes izmēģināt jaunu ēdienu, pirms viņi izlemj, vai viņiem tas patīk vai nē. Dodiet savam kaķim kādu laiku pielāgoties jaunajai barībai un mēģiniet to piedāvāt vēlreiz pēc dažām dienām, ja viņš to neēd ar pirmo reizi.
  • Konsultējieties ar savu veterinārārstu: ja jūsu kaķis ilgstoši ir izvēlīgs vai ja jums ir bažas par viņa uzturu, lai piemeklētu labāko barību jūsu kaķa veselībai un vajadzībām.