Kas ir “liofilizēta barība” un kāpēc to izvēlēties savam mīlulim?

Zorro.lv piedāvājumu papildinājis jaunums - liofilizēta barība suņiem un kaķiem no britu zīmola McAdams. Ko nozīmē “liofilizēta” barība un kādas ir tās galvenās priekšrocības - uzzini šajā rakstā! 


Kas ir liofilizācija?

Liofilizācija jeb žāvēšana aukstumā ir īpaša barības pagatavošanas tehnoloģija, kas ļauj pagatavot viegli lietojamu, ērti uzglabājamu un gardu barību, saglabājot produktu dabisko uzturvērtību. Pagatavošanas procesā pārtikas produkti vispirms tiek saldēti ļoti zemā temperatūrā un tad, izmantojot spiedienu, no tiem tiek “izvilkts” ūdens īpašās liofilizācijas kamerās. Rezultātā tiek iegūta svara ziņā viegla, ērti uzglabājama barība ar izcilu uzturvērtību un garšas īpašībām. 

Liofilizācija ir efektīvākā pārtikas pagatavošanas metode, lai saglabātu produktu dabisko garšu un uzturvērtību. Šī metode tiek plaši izmantota arī cilvēkiem paredzētās pārtikas ražošanā, jo īpaši tūrisma pārtikā, ko izmanto alpīnisti un citi aktīvā dzīvesveida piekritēji situācijās, kad nepieciešama uzturvielu ziņā vērtīga, taču svara ziņā viegla maltīte. 


Galvenās liofilizētās barības priekšrocības 

  • Maigāka alternatīva tradicionālajai sausajai barībai, tāpēc tā ir lieliska izvēle suņiem un kaķiem ar jutīgu gremošanas sistēmu.
  • Īpaši garda, tādēļ to iecienījuši mājdzīvnieki, kas ir izvēlīgi attiecībā uz pārtiku. Izcilo garšas īpašību dēļ liofilizēto barību var izmantot arī kā veselīgu augstas vērtības kārumu treniņiem vai īpašu papildinājumu ikdienas maltītēm.
  • Augstās uzturvērtības dēļ dzīvniekam nepieciešams mazāks barības daudzums, lai uzņemtu nepieciešamās barības vielas. Šī iemesla dēļ liofilizēto barību var izmantot arī atveseļošanās periodā pēc operācijām vai citās situācijās, kad mājdzīvniekam ir samazināta apetīte (ja redzi, ka mīlulim ir samazinājusies apetīte, vienmēr primāri konsultējies ar veterinārārstu!). 
  • Uzturvērtības ziņā liofilizētā barība ir līdzvērtīga svaigbarībai. Ja tavs mīlulis ir svaigēdājs, liofilizētā barība var būt ērta alternatīva ceļojumus un citās situācijās, kad svaiga gaļa nav pieejama. Kā arī tā ir iespēja iegūt svaigbarošanas priekšrocības saimniekam parocīgākā formā! 

Par McAdams liofilizēto barību

Zorro.lv piedāvā britu zīmola McAdams liofilizēto barību gan suņiem, gan kaķiem. McAdams barības receptes ir veidotas tā, lai tās atbilstu dzīvnieku dabiskajām uztura vajadzībām. Barība satur 80% augstākās kvalitātes gaļu un vērtīgas uztura piedevas veselības atbalstam. Barībā tiek izmantota tikai augstākā labuma gaļa un zivis, kas sākotnēji bijušas paredzētas lietošanai cilvēku uzturā.  


Meklē liofilizēto barību suņiem un kaķiem Zorro.lv internetveikalā