Cik izmaksā suņa barošana ar ESSENTIAL FOODS barību?


Cilvēki bieži vien ir pārsteigti, uzzinot, ka ESSENTIAL FOODS maltītes dienā izmaksā mazāk, nekā viņi ir gaidījuši. Aplūkosim sīkāk sakarības starp barības cenu un kvalitāti, kā arī iemeslus, kādēļ barot suni ar ESSENTIAL FOODS maltītēm, iespējams, izmaksā mazāk, nekā iedomājies. 



#1

Tas, cik daudz barības sunim diennaktī ir jāapēd organisma vajadzību apmierināšanai, ir atkarīgs no barības uzturvērtības. Ja maltīte satur sastāvdaļas ar augstu uzturvērtību, sunim ir nepieciešams mazāks barības daudzums. Turklāt kvalitatīva barība ar augstu uzturvērtību ir saudzīgāka pret dzīvnieka gremošanas sistēmu, jo tai nav jāpārstrādā tik daudz pildvielu (fillers). Pildvielas ir sastāvdaļas, kas barībai tiek pievienotas apjoma palielināšanai - piemēram, kukurūza, soja. 


#2

ESSENTIAL FOODS augstā uzturvērtība tiek sasniegta, izmantojot lielu daudzumu svaigu dzīvnieku izcelsmes sastāvdaļu, piemēram, vistas, pīles, jēra, brieža, laša gaļu. Tās visas ir sunim veselīgas, gardas sastāvdaļas. ESSENTIAL FOODS izvairās no graudaugu, rīsu, sojas un kukurūzas iekļaušanas barību sastāvā, jo šīs sastāvdaļas ir sunim grūti sagremojamas un līdz ar to suns no tām nevar pilnvērtīgi uzņemt nepieciešamās barības vielas. 


#3

Suņiem nav piemērots uzturs ar lielu cieti saturošu ogļhidrātu daudzumu. Pārāk daudz cieti saturošu ogļhidrātu suņa uzturā samazina organisma spēju absorbēt veselīgās uzturvielas no citām barības sastāvdaļām. Tas, savukārt, samazina maltītes kopējo uzturvērtību un, lai apmierinātu suņa uztura prasības, ir jāpasniedz lielāka porcija. ESSENTIAL FOODS uztura speciālisti stingri seko līdzi tam, lai barību sastāvs atbilstu suņu dabiskajām uztura vajadzībām. 


#4

Ja sausās barības sastāva pamatā ir zemākas kvalitātes sastāvdaļas, tas nozīmē, ka barībai ir zemāka uzturvērtība. Līdz ar to ir nepieciešamas lielākas porcijas, lai apmierinātu suņa uztura vajadzības. Lielāka porcija nozīmē augstākas izmaksas. 


#5

Ņemot vērā iepriekš aprakstītās sakarības, skaidrs, ka barības cena kilogramā nav labākais veids, kā noteikt, cik patiesībā izmaksā pilnvērtīga un veselīga maltīte sunim. Izmaksas veidojas, balstoties uz barības daudzumu gramos, kas nepieciešams suņa vajadzību apmierināšanai diennaktī. 


#6 

Un, protams, visas ESSENTIAL FOODS maltītes satur visas svarīgās uzturvielas, vitamīnus un minerālvielas, kas jūsu sunim nepieciešamas, lai baudītu pilnvērtīgu dzīvi. Kvalitatīvs uzturs ir viens no labākajiem veidiem, kā profilaktiski parūpēties par suņa veselību - līdz ar to nodrošinot sunim augstu dzīves kvalitāti un arī potenciāli samazinot risku lielām ārstniecības izmaksām, kas var rasties kā sunim nepiemērota uztura sekas!